raya raya raya...

akibat kesibukkan menyambut hari raya hari bahagia..xde la masa nk tulis kt blog..if tulis ade orang baca ke??haha~~..
raya tahun ni bg aku sama je spt tahun2 yg sebelum ni..cuma kesian la kat member2 yang nk datang tp aku memanjang la xda kt umah..sOry!!
menu biasa la kt umah ni setiap kali hari raya..rendang ayam kampung,rendang daging,serunding daging n nasi impit..semua dibuat oleh ibu tercinta..aku???balik lambat jd xdpt nk tlg sgt..tlg sket2 je..hee..(cover yg cemerlang)..haha
ok mcm biasa umah aku akan diserang oleh keluarga n sanak saudara pada raya pertama n ke2..mmg xmenang tangan nk melayan sampai hampir 20 buah kete dtg..jd aku suggest kt ayah beli je pinggan n cawan polistren bg meringankan beban aku..(aku je anak pempuan if xwat cmtu confirm aku yg kne basuh semua)..huhu..

antara menu WAJIB yg tetamu cari bila datang umah aku :

1. MEE KARI
2. KEK COKLAT BLACKFOREST ( ni aku wat k)..huhu
3. GULAI AYAM KAMPUNG

so tu la jela alkisah raya aku tahun ni..simple je but meriah!!

sebut pasal kek coklat..alhamdulillah.berkat ibu ajar aku..now aku da pandai wat kek ni..aku da dpt tempahan dr kwn n makcik..tp aku wat yg termampu je..1 lg kek yg aku mmg rajin sgt wat..kek coklat moist..nanti aku akan kongsikan cara2 membuatnye..sgt MUDAH!!trust me~

wasalam...

2 comments:

Raimi Nuraini Bt Mohd Azmi said...

under construction

Uruchimaru @ kf said...

hehehe..slm tuan umah..
testing2.......
cubaan 1 cubaan 2..
roger n out..